Actualitzció de l’Índex Territorial Socioeconómic

Enguany l’Idescat ha actualitzat el cálcul de l’Índex Territorial Socioeconómic (IST). L’IST és un índex sintètic per petites àrees que resumeix en un únic valor diverses característiques socioeconòmiques de la població. L’índex concentra la informació de situació laboral, nivell educatiu, immigració i renda de totes les persones que resideixen en cada unitat territorial, a partir de 6 indicadors sectorials. L’IST és un equivalent de l’Índicador Socioeconomic per ABS que va calcular l’AQuAS al 2015 i 2017.

Els resultats es presenten per agrupacions censals, una divisió de Catalunya en unitats territorials de 9.000 persones de mitjana. Cada agrupació censal està constituïda per un conjunt de seccions censals territorialment contigües i amb semblança socioeconòmica. De les 853 agrupacions censals definides a Catalunya, 713 són inframunicipals, 26 corresponen a un municipi cada una i 114 són supramunicipals (agrupacions de municipis dins de la seva comarca). S’ofereixen també resultats per municipis, barris de Barcelona, comarques i Catalunya.

L’índex socioeconòmic territorial és una estadística de periodicitat anual, amb valors des de l’any 2015. A partir d’enguany faran el cálcul per ABS amb lo que passarà a formar partdels Indicadors Bàsics de Salut Comunitària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s