Trobada Acció Comunitària en Salut (ACeS). Reconnectant energies – 11 maig 2022

El passat 11 de maig es va celebrar la Trobada Acció Comunitaria en Salut (ACeS). Connectant energies, amb 120 assistents, professionals de l’atenció primària i salut pública implicats en acció comunitària. L’acte va estar organitzat per l’ASPCAT amb la col·laboració de l’Escola d’Infermeria i el Grup de Recerca en Intervenció i Canvi Social (GRICS) de la Universitat de Barcelona (UB), l’Agencia de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i la CAMFIC. L’acte el van seguir de forma online 350 persones més.

La Secretaria de Salut Pública, la Dra. Carmen Cabezas va obrir la trobada, amb la presentació de la nova Subdirectora de Promoció de la Salut, la Dra. Ana Bocio, que va presentar als ponents. La primera ponent, la Dra. Jennie Popay de Lancaster University, va presentar els resultats de l’avaluació del projecte Big Local d’Anglaterra. A continuació, el Dr. Rafa Cofiño, de l’Observatori de Salut de Astúries, va parlar de les claus per a l’èxit en l’acció Comunitària. Posteriorment la Dra. Angelina González va presentar els resultats preliminars sobre l’estat de l’ACeS als Equips d’Atenció Primària a Catalunya.

Es va realitzar un espai participatiu dinamitzat pel Ruben David Fernandez de GRICS, el Ferran Daban de l’ASPB i l’Angelina González en el que es va debatre entre els assistents quines eren els elements que dificulten realitzar l’ACeS i quins eren els facilitadors.

Per a finalitzar, el Dr. Rafa Ruiz, de la Estratègica d’Atenció Primària i Comunitària, va clausurar la Trobada.

Vídeo de la Trobada (es penjarà en breu!)

Nota web publicada.

Deixa un comentari